Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Четверо каратистів ЛДУФК стартують на чемпіонаті світу

Як повідомляють у прес-службі Львівського державного університету фізичної культури, з 6 до 11 листопада у столиці Іспанії пройде 24-й чемпіонат світу з карате.

Змагання відбудуться на арені WiZink Center, що вміщує 15 тисяч глядацьких місць. Медалі виборюватимуть 1117 спортсменів з 140 країн планети. Обидві цифри є рекордними, тож у Мадриді пройде наймасштабніший світовий форум в історії карате.

У складі збірної України, змагатимуться четверо представників Львівського державного університету фізичної культури – випускники Катерина Крива, Галина Мельник і Ярослав Горуна, а також магістрант Анастасія Мястковська, яка виступатиме у командних змаганнях. Додамо, що головним тренером національної команди є випускник нашого університету, заслужений тренер України Антон Нікулін, а один з його помічників – старший викладач кафедри фехтування, боксу і національних одноборств ЛДУФК Ігор Богдан.

Важливою особливістю чемпіонату світу-2018 є те, що його учасники змагатимуться не лише за медалі, а також за рейтингові очки для потрапляння на олімпійський турнір у Токіо-2020. Це зумовить принциповість та запеклість боротьби.

Збірна України прибула до Мадрида у бойовому складі. У категорії ката виступатимуть Ганна Крещенко та Віталій Кулик.

У розділі куміте серед жінок в особистому турнірі виступатимуть Катерина Крива (вага до 50 кг), Анжеліка Терлюга (до 55 кг), Аніта Серьогіна (до 61 кг), Галина Мельник (до 68 кг), Анастасія Степашко (понад 68 кг), а в командних склад збірної підсилить Анастасія Мястковська.

У чоловічому куміте змагатимуться Олег Філіпович (до 60 кг), Гнат Пак (до 67 кг), Станіслав Горуна (до 75 кг), Валерій Чоботар (до 84 кг), Ярослав Горуна (понад 84 кг).

У категорії паракарате виступатиме чемпіонка світу 2016 року Каріна Айрапетян (ката на візках).

Нагадаємо, що це четвертий чемпіонат світу, в якому Україну представляє Українська федерація карате (УФК). В 2014 році в Бремені (Німеччина) українські каратисти здобули свої перші світові нагороди – «бронзу» Стаса Горуни та Ірини Зарецької. 2016 року в Лінці (Австрія) в активі збірної України була «бронза» Аніти Серьогіної.

У Мадриді, на арені WiZink Center наші каратисти виступатимуть з непоганими шансами поліпшити ці показники. У складі команди сім спортсменів, які входять у ТОП-10 рейтингу Всесвітньої федерації карате (WKF). Анжеліка Терлюга і Станіслав Горуна очолюють рейтинги у своїх категоріях, Валерій Чоботар – посідає третє місце, Аніта Серьогіна – п’яте, Катерина Крива – восьме. До того, ж нинішнього року українці брали медалі на етапах Прем’єр Ліги та Серії А. Зокрема, на останньому етапі Прем’єр Ліги, що відбувся в середині жовтня у столиці майбутньої Олімпіади-2020 Токіо, випускниця ЛДУФК Галина Мельник стала бронзовим призером. Тож сподіваємося, що й з Мадриду наші каратисти також повернуться з нагородами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ