Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ЧС-2018: Збірна Португалії перемогла Марокко

Матч другого туру групи В чемпіонату світу-2018 між збірними Португалії та Марокко завершився мінімальною перемогою португальців. Збірна Марокко втратила будь-які шанси на вихід в 1/8 фіналу.

Матч Португалія – Марокко мав важливе значення у турнірній боротьбі в групі В. У разі перемоги португальці зробили б вагому заявку на 1/8 фіналу, набравши 6 очок, в той час як марокканці втратили б будь-які шанси за вихід з групи. Розуміючи це, обидві команди провели дуже активний перший тайм.

Марокко почав вже з перших хвилин, тримаючи м'яч на чужій половині поля. Амрабат навіть зробив неточний навіс у штрафний, однак перша ж атака португальців призвела до голу: Бернардо Сілва після прострілу заробив кутовий, після подачі з якого Кріштіану Роналду головою переправив м'яч у ворота. 1:0 вже на четвертій хвилині – явно не той старт, на який розраховували марокканці.

Підопічні Ерве Ренара дуже швидко отямилися і створили кілька небезпечних моментів. Більшість з них виникало після вдалої гри Амрабата, Бусуффи та Беланда на флангах. Марокканці вирівняли відсоток володіння м'ячем та шість разів пробили по воротах, однак реально близькими до голу вони були на 12-й хвилині, коли Мехді Бенатья замкнув подачу з кутового ударом головою у нижній кут – Руї Патрісіу забрав м'яч. За таку розтрату шансів португальці ледь не покарали на 38-й хвилині, однак. удар Гонсалу Гедеша з метра парирував голкіпер Мунір. Втім, на останніх секундах все той же Бенатья ледь не замкнув скидку з кутового у ближній кут – йому не вистачило кількох сантиметрів

У другому таймі збірна Марокко виглядала набагато перспективніше. У португальців було лише два реально гострих моменти – на 48-й хвилині Фонте замкнув подачу з кутового ударом повз ворота, а через три хвилини класну комбінацію зі скидкою під удар з лінії штрафного Кріштіану Роналду завершив ударом вище воріт. Подібних моментів у марокканців було значно більше – що й не дивно. Втрачати африканцям вже було нічого.

На 50-60-х хвилинах Марокко було найближчим до гола. На 55-й Амрабат розхитав захисника на правому фланзі та віддав трохи назад під удар Беланда, а той з ходу пробив під поперечку – Патрісіу у фантастичному стрибку забрав м'яч! Через дві хвилини все той же мініатюрний Беланда замкнув подачу зі штрафного ударом головою в нижній кут, однак Патрісіу якимось дивом парирував удар. На 60-й ударом головою метрів з 10-ти пробивав у площину Бенатья – знову без гола. Крім того, марокканці як мінімум двічі падали у штрафному Португалії, однак, арбітр пенальті не ставив.

Португальці грали вкрай спокійно, ніби їм багато від цього матчу не потрібно. Вони намагалися ловити марокканців на контратаках, одна з яких завершилась фолом на лінії штрафного. Здавалося, Кріштіану закриє матч, однак, він пробив абсолютно бездарно – в стінку. Останнє ж слово у грі залишилось за Марокко – на 90-й Зієш увірвався з флангу у штрафний, обіграв захисника та пробив з кількох метрів, однак. його удар заблокували. А через три хвилини Бенатья після стандарту пробив з району 11-метрової позначки – вище воріт!

Зрештою, Португалія вистояла, здобувши мінімальну перемогу та набравши 4 очки. Марокко ж залишається з нулем, що означає завершення боротьби за вихід у плей-офф ЧС-2018.

ЧС-2018, група В, 2-й тур

Португалія – Марокко – 1:0

Гол: Роналду, 4

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ