Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ЧС з футболу в Катарі: На стадіонах заборонили продаж пива

Продаж алкоголю на території футбольних арен заборонили за два дні до початку мундіалю.

Як повідомила Німецька хвиля, під час Чемпіонату світу з футболу в Катарі продаж пива на стадіонах буде заборонений, оголосила Міжнародна федерація футболу (ФІФА) 18 листопада.

"За підсумками переговорів між владою країни-організатора та ФІФА було прийнято рішення організувати продаж алкогольних напоїв на фестивалі вболівальників ФІФА, інших майданчиках для вболівальників і в ліцензованих точках, виключивши продаж пива по периметру стадіонів, які приймають матчі Чемпіонату світу з футболу 2022 року" , - йдеться в заяві федерації. Заборона не поширюється на безалкогольне пиво, яке буде доступним на всіх стадіонах.

Рішення про заборону продажу алкоголю на території футбольних арен ухвалили за два дні до матчу відкриття. Співрозмовник агентства Reuters так пояснив його причини: "Велика кількість вболівальників приїде з Близького Сходу та з Південної Азії, де алкоголь не має суттєвого значення в культурі. До уваги прийняли той факт, що продаж алкоголю для багатьох фанатів стане не дуже приємною подією".

Питання продажу спиртних напоїв під час Чемпіонату світу обговорювалося з тих пір як Катар отримав право на його проведення. На відміну від сусідньої Саудівської Аравії, в Катарі вживання алкоголю повністю не забороняється, хоча й суттєво обмежується. Для тих, хто в'їжджає до країни, ввозити алкоголь заборонено, в тому числі й придбаний у зонах duty free.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ