Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Чубаров: Нема заборони прапора кримських татар на Євробаченні

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що немає заборони саме прапора кримських татар на Євробаченні-2016.

Про це він заявив сьогодні ЛІГА.net.

"Немає заборони прапора кримських татар. Є чітко встановлені правила, що там можуть бути тільки державні прапори. Все. Тому ми це приймаємо, оскільки це не тільки прапор кримських татар", - зазначив Чубаров.

Чубаров у себе в Facebook пізніше зазначив: "Розставляйте правильно акценти. Організатори Євробачення впорядкували використання прапорів, залишивши можливість лише для демонстрації державних прапорів країн-учасниць даного конкурсу".

За його словами таке рішення йому не до вподоби. "Але залишаю за ними це право - організатори прагнуть максимально уникнути перешкод, що можуть виникнути внаслідок політизації Кремлем цього конкурсу. Висновок: давайте зосередимося в підтримці виступу Джамали голосами жителів в країнах - учасницях конкурсу", - додав він.

У прес-службі співачки Джамали, яка представить Україну на конкурсі, поки не стали давати коментарів.  "Ми поки хочемо прояснити ситуацію, що мається на увазі. Мова не йде про заборону конкретно прапора кримських татар", - зазначив Денис Козловський.

У Стокгольмі українська виконавиця представить на суд європейської публіки пісню "1944", присвячену трагедії кримськотатарського народу, депортованого сталінським режимом в Середню Азію.

Прапор кримських татар потрапив до переліку заборонених для демонстрації на Євробаченні 2016 поряд з терористичними організаціями ОРДО та Ісламська держава.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ