Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Садового не поспішають убезпечити людей від атланта на проспекті Свободи

Як повідомляло Гал-інфо, ще 11 червня у центрі Львова на проспекті Свободи 1/3 людину мало не вбила рука, що відвалилася від консоля у вигляді атланта. Станом на сьогодні, 26 червня, чиновники Львівської міської ради не вжили жодних заходів, аби убезпечити людей від подальшого падіння конструкції.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/3

Нагадаємо, що фрагмент консоля у вигляді атланта, що тримає балкон, відвалився разом із елементом металевої конструкції та впав просто біля місця, де продають каву. 

На щастя тоді ніхто не постраждав, адже фрагмент скульптури впав за кілька сантиметрів від жінки, яка стояла поруч. У Львові практикують аварійні конструкції балконів та консолів обтягувати спеціальною сітку, яка здатна втримати конструкцію від обвалу на голоси перехожих. У цьому випадку цього ніхто не зробив.

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/3

Варто дадати, що під час засідання сесії Львівської міської ради на небезпеку для львів'ян та туристів звертав увагу депутат Валерій Веремчук. Однак, під час його звернення з проханням негайно підготувати перелік усіх архітектурних пам՚яток, як потребують ремонту та порахувати кошториси робіт, міського голови Львова Андрія Садового не було в сесійній залі.

Довідка:

Будинок Кредитного Земельного Товариства, а зараз - житловий будинок з крамницями на проспекті Свободи 1/3 виконаний у стилі ампір. Частково реконструйований архітектором Яном Шульцом. Відомо, що в 1853-1855 роках тут мешкав австрійський архікнязь Карл Людвіґ.

Фасади прикрашені орнаментальними та фігуративними барельєфними композиціями на теми грецької міфології. На рівні другого поверху розкріповок виступають балкони, які підтримують колони доричного ордеру та консолі у вигляді атлантів. Будинок створений під впливом віденської архітектури початку ХІХ ст., ампірний декор його головного фасаду вважається одним з найпишніших у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ