Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чирлідерки зі Львівщини – чемпіонки Європи-2024

У Норвегії 28-30 червня відбувся XII Чемпіонат Європи з чирлідингу – ICU EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2024. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: darow.sky

Збірна України виборола 5 золотих медалей. До здобуття трьох нагород долучилися спортсменки та тренерки зі Львівщини. 

Другий рік поспіль перемоги здобули юнацька збірна у дисципліні «фристайл» (YOUTH POM TEAM) та юніорська збірна в категорії «джаз» (JUNIOR JAZZ TEAM). У складі юнацької команди цьогоріч – 12 львів’янок: одинадцятеро з клубу Lviv Angels та одна з – Nancy Dolls. У складі юніорської – 6 львів’янок із Lviv Angels.

В номінації Pom Doubles дорослі (фристайл-дует) чемпіонами Європи також вдруге стали Анастасія Малошенко (Lviv Angels) та Єлизавета Тимофєєва (Prometey, Кам’янське). 

Ця перемога принесла Україні ліцензію на Всесвітні Ігри-2025 року, у програмі яких дебютуватиме чирліденг. Команди Європи першими розіграли ліцензію на ці змагання. Завдяки успіху нашого дуету першу історичну ліцензію на Всесвітні Ігри отримала Україна.

Додамо, що серед представниць клубу Lviv Angels, які виступали за збірну України, є також вихованки Дитячо-юнацької спортивної школи ім. Д. Оббаріуса» та КДЮСШ імені Дмитра Сидорука.

Маємо представниць і серед тренерського складу збірної. Президентка Львівської обласної федерації чирліденгу та керівниця клубу Lviv Angels Наталя Блажко є головною тренеркою юнацької збірної та однією з тренерок дуету і юніорської збірної. Тренерки Lviv Angels Анастасія Малошенко та Юліана Куракіна готували юнацьку збірну. 

  • виступ юнацької збірної можна переглянути тут

  • виступ юніорської збірної за покликанням

  • виступ дорослого фристайл-дуету тут

Ще дві золоті нагороди здобули українські чирлідерки у номінаціях Pom Doubles юніори та Hip Hop Doubles юніори.

«Чирліденг – це вид спорту, який дуже добре розвивається на Львівщині впродовж останніх років. 

Нещодавно відбулися фінали наймасштабніших в Україні учнівських змагань "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги", і саме команда зі Львівського ліцею ім. Івана Пулюя стала переможницею фінального етапу змагань», – зазначив начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ