Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

COVID-19: міжнародний фестиваль на Волині відбувся онлайн

На Волині відбувся II міжнародний фестиваль ʺСпівай, Полісся золотеʺ. У зв’язку із карантинними обмеженнями фестиваль пройшов дистанційно. Про це повідомили в оргкомітеті.
Фото Олена Ляхович, світлина ілюстративна

Засновницею та організаторкою фестивалю є директорка будинку культури села Дольськ Любешівського району Тетяна Кузьмич. У цьому поліському селі проживає лише 700 мешканців, але завдяки фестивалю Дольськ знає майже вся Україна та Білорусь.

ʺУчасть у фестивалі для дітей – безкоштовна. Тож це дозволило показати свій талант навіть дітям із найменших та найвіддаленіших сіл. Фестиваль, який народився в маленькому селі, підтримали відомі діячі культури Україниʺ, - повідомляють організатори.

Головою журі став Заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець. Від себе він зробив особливі подарунки переможцям – безкоштовний професійний запис пісні в своїй студії. Фестиваль відбувся дистанційно задля збереження дитячого здоров’я в умовах карантину. Під гучні оплески в серці Луцького замку Скулинець та керівниця управління культури, з питань релігій та національностей Волинська ОДА Ольга Чубара в онлайн-трансляції, яку дивилися користувачі з України та Білорусі, оголосили переможців.

Довідково:

Склад журі II міжнародного фестивалю ʺСпівай, Полісся золотеʺ:

  • Олена Гребенюк – гордість Київської опери, діва, яка співає на 13 мовах.
  • Сергій Шишкін – джазовий бард-піаніст, заслужений діяч мистецтв України.
  • Володимир Дольчук – керівник народно-хореографічного ансамблю ʺБарвінокʺ, заслужений працівник культури України.
  • Маріанна Манжеровська - президент клубу спортивного танцю ʺФорсʺ.
  • Олена Козачук - діамант волинської культури, керівник зразкового аматорського ансамблю танцю ʺВолиняночкаʺ, Заслужений працівник культури України.

Фестиваль відбувся за сприяння Управління культури з питань релігій та національностей Волинська ОДА та за підтримки Luchesk Satellite Rotary Club Kyiv.

Велику організаційну допомогу в проведенні II міжнародного фестивалю ʺСпівай, Полісся золотеʺ, який пройшов дистанційно, надали дитяча письменниця з Луцька Наталя Гуркіна, президент професійної ліги амреслінгу України Альона Кузьмич та громадський діяч Сергій Фесик.

Спонсорами фестивалю стали Володимир Павлік, Євгеній Макара, Жанна Міляшкевич, Вікторія Побережна, Галина Банацька, Володимир Редкач, Альона Дробишінець, Сергій Питель, Наталя Повстюк, Ігор Панасович та підприємці, які поки що вирішили залишитися інкогніто. Квітковим спонсором став розсадник ʺКоролева осеніʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ