Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР повідомило про підозру прикордоннику, який перейшов на бік ворога

Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді прикордоннику, який перейшов на бік ворога та брав участь у пропагандистських шоу росіян. Про це інформує ДБР.
Фото: Державне бюро розслідувань

Наприкінці грудня 2023 року в мережі поширилося відео сюжету пропагандистського телеканалу «россия-1», в якому стверджувалося, що нібито «майор-зв’язківець», який володіє «секретною інформацією», перейшов на бік рф.

ДБР у взаємодії з СБУ та внутрішньою безпекою прикордонників почали розслідування кримінального провадження за цим фактом.

Встановлено, що прикордонник під час щорічної відпустки виїхав за межі України до Німеччини начебто для відвідування дружини та дитини. З відпустки він не повернувся, натомість виїхав на територію рф. Там майор дав інтерв’ю програмі «Вєсті» (телеканал «россия-1»), назвавши дії української влади щодо захисту країни від збройної агресії російської федерації – терористичними.

Цими діями зрадник надав безпосередню допомогу представникам російської федерації у створенні умов для виправдування збройної агресії російської федерації проти України.

Йому повідомлено про підозру у державній зраді та дезертирстві (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 та ч. 4 ст. 410 КК України.

Санкції статей передбачають покарання аж до довічного ув’язнення.

На даний час вживаються заходи щодо оголошення зрадника у розшук та звернення до суду із клопотанням про здійснення спеціального досудового розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ