Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР виявило нове майно родичів Медведчука та Козака, яке намагались приховати

Працівники ДБР продовжують активно виявляти та передавати у власність держави незаконно набуте майно родичів обвинувачених у держзраді екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Як повідомили в пресслужбі ТУ ДБР у м. Львові, за клопотанням ДБР суд арештував та передав в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) нову партію майна підприємства «Бетонбуд», яке його власники – рідні брати Медведчука та Козака приховали від фіскальних органів.

Правоохоронці встановили, що на балансі підприємства, яке ДБР передало в управління держави, перебуває необліковане майно: ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Загальна вартість виявленого майна складає майже 16 млн грн.

Раніше за клопотанням Бюро в управління держави перейшов завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад 5 млн доларів США. Підприємство роками ухилялося від сплати податків, скеровуючи прибутки на фінансування збройної агресії росії проти України. У червні ДБР у взаємодії з СБУ повідомило про підозри фігурантам розслідування.

Також було арештовано і передано в управління держави майно, яке фігуранти встигли переписати на наближених осіб.

Окрім того, корпоративні права та майно кількох підприємств, кінцевими власниками якого є Медведчук та Козак вартістю майже 400 млн грн, також передані у власність держави.

Слідство триває. Якщо у вас є інформація щодо прихованих активів Медведчука і Козака або ж дані про інші вчинені ними злочини, просимо повідомляти на гарячу лінію ДБР за номером 0 800 350 356.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ