Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

День Києва 2019: столиця зустрічає Франкове Підгір'я

У суботу в Києві стартує фестиваль «Країна ФРАНКІАНА» – дводенне свято Франкового Підгір'я! Фестиваль проходитиме 25-26 травня та обіцяє стати одним з найсамобутніших заходів цієї весни у Києві.

Центральними подіями Фестивалю буде презентація міст Дрогобиччини та урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра». 

Відкриє захід заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина». Крім того, в концертній програмі братимуть участь гурт «Бориславські батяри», «Лабораторія джазу», акордеоніст-віртуоз Василь Клепач та ін.

Київський національний академічний драматичний театр ім. І. Франка пропонує киянам та гостям столиці переглянути на великій сцені виставу «Перехресні стежки». 

Зірковий гість заходу – заслужений артист України, «золотий саксофон України» – Ігор Рудий. 

Упродовж дня на гостей чекатиме оригінальна концертна програма, не менш цікаві презентаційні тури, майстер-класи, квести, ігри, а також смачна українська кухня та ярмарок від народних майстринь. Родзинками Фестивалю будуть тематичний Франковий лабіринт, у якому гості заходу зможуть більше дізнатися про І. Франка, та виставка молодого панк-художника, коміксиста, музиканта та автора проекту #ХтоФранко (Квантовий стрибок Франка) – Влада Корнюка

Урочиста церемонія відкриття відбудеться 25 травня о 12:00 на площі Івана Франка.

 Переглянути програму фестивалю та отримати більше інформації можна на Facebook-сторінці Вуличний фестиваль "Країна Франкіана".

Фестиваль організовують: Міжнародний фонд Івана Франка, Дрогобицька міська рада, Бориславська міська рада, Львівське товариство у м. Києві та СПА-готель “RESPECT” зі Східниці. Призовими партнерами виступили Львівське товариство у Києві, Асоціація земляцтв України, «Індустріальний банк», Львівська майстерня шоколаду. Інформаційні партнери: телеканал «Еспресо», радіо «Львівська хвиля», ІА «Гал-інфо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ