Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

День ВДВ хочуть перенести на 21 листопада

В Україні вирішили розпрощатися із радянським минулим та перенести святкування Дня ВДВ з серпня на листопад. Командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук опублікувало презентацію у якій серед іншого є пропозиція щодо перенесення святкування з 2 серпня на 21 листопада, передає Гал-інфо.
Фото з ФБ.

У презентації сказано, що День ВДВ українські десантники щорічно відзначають 2 серпня за інерцією з радянського часу.

«Днем народження повітряного десанту СРСР вважається 2 серпня 1930 року . В цей день на навчаннях Московського військового округу під Воронежем було десантовано підрозділ  в кількості 7 осіб для виконання тактичного завдання. До України, до її збройних сил, до українських традицій це не має відношення», - йдеться у презентації.

Також там зазначено, що неприпустимо святкувати це свято в один день з ворогом та агресором.

«З метою відродження національних військових традицій та більш повного розкриття героїчного образу українського десантника варто переглянути дату Дня Високомобільних десантних військ і перенести її на 21 листопада кожного року. Цей день за православним календарем відзначають, як день Архистратига Михаїла», - сказано у презентації.

Окрім того для десантників готують зміни в однострої, кольорі берету та беретному знаку.

«Беретний знак зображує купол парашуту, як символ десантних підрозділів в усьому світі. Розкриті крила, символ того, що десантні підрозділи, це удар з неба. Більше того, крила — це Архистратиг Михаїл. В світі його вважають покровителем воїнів на загал, і парашутистів – зокрема. В країнах Європи десантники вважають Архистратига Михаїла своїм заступником. Як у командуючого Небесного воїнства, у Михаїла є вогняний меч, яким він випалює священним вогнем скверну. На емблемі це меч із полум’яним (хвилястим) лезом вістрям до низу», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ