Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Денис Максимчук - молода українська зірка

1/2
Завжди неймовірно приємно, коли молоді та талановиті українці здобувають досягнення у світі, тим самим популяризуючи нашу культуру та змушують говорити про Україну тисячі людей, - прес-служба Львівського органного залу.

Сьогодні таку честь має молодий, але вже добре відомий у Європі піаніст - Денис Максимчук.

Хлопець народився у Івано-Франківській області (Снятинський район), свій талант почав розвивати ще у дитинстві, тому й навчався у спеціалізованій музичній школі ім. С. Крушельницької у Львові, класу викладача Тетяни Александрової. Після закінчення - вступив у Відень, клас професора Тамара Ачба.

З проф. Тамарою Ачба співпрацюють вже 2,5 роки. За цей період Денис неодноразово виступав з сольними концертами в Австрії, Франції, Швейцарії, Україні. Був запрошений товариством Георгія Цифри для виконання речиталю з творами Шуберта, Ліста, Цифри.

Також вже є постійним гостем на Festival de Berherac. Денис - протеже фонду Esperus в Франції. Має регулярні виступи в літній академії Esperus. Також мав виступи в історичнно важливих місцях - Віденському Королівському залі (Kaisersaal),  Johannes Brahms Salon та Ehrbar Saal.

У своєму молодому віці, Денис вже є лауреатом першої премії та Гран-Прі за найкраще виконання Прокоф'єва на конкурсі "Great Composers".

Сьогоднішньої слави хлопець здобув взявши участь престижному  у IV Міжнародному музичному конкурсі ім. Августина Апонте, фінальна стадія якого пройшла в Сан-Мигель-де-Абона, Тенеріфе, Іспанія. Конкурс тривав з 16 по 20 лютого 2019 року. У ньому брали участь музиканти зі всього світу до 32 років. 35 кандидатів в категорії фортепіано змагалися в 2х турах різноманітних програм, які давали змогу відкрити талант у всіх його проявах.
Денис Драган-Максимчук, будучи одним з наймолодших кандидатів, пройшов в другий тур
Змагаючись з 9 іншими фіналістами з 8 країн, та виграв конкурс завершуючи виступ з відомим полотном Ліста - Данте-Сонатою!

У планах музиканта  - взяти участь у низці інших, престижних конкурсів та у найближчому майбутньому - гастролі по Європі та рідній Україні!

Також найближчим часом гру молодого виконавця можна буде почути у Львівському органному залі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ