Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Який музичний інструмент вибрати для дитини: поради батькам

Музичний інструмент — це чудова річ для розвитку концентрації, пам’яті та творчих здібностей дитини. Проте його вибір може виявитися непростим завданням, адже існує багато факторів, які варто врахувати. В цій статті розглянемо, що краще вибрати для малюка: гітару, піаніно чи скрипку та як правильно це зробити.

Що потрібно враховувати при виборі музичного інструменту для дитини

Сьогодні в продажу доступно безліч різноманітних інструментів, які підходять для дітей. Наприклад, магазин музичних інструментів JAM пропонує придбати для малюка гітару, піаніно чи скрипку та навіть має власну школу, в якій малюк може їх опанувати.

Щоби визначитися, що саме буде цікаво та корисно для маляти, батькам слід враховувати:

  • Вік. Для найменших малюків чудово підійдуть маракаси, барабанчики, дзвіночки або ксилофони. Діти старшого віку можуть грати на гітарі, фортепіано, скрипці.

  • Фізичні особливості. Зріст, сила рук та пальців також впливають на вибір. Наприклад, якщо у малюка довгі пальці, тоді краще підібрати для нього піаніно або гітару. Натомість дітям із тонкими губами легко дається гра на флейті.

  • Темперамент. Кожен прилад має свої особливості, й вони повинні відповідати характеру дитяти. Активним дітям частіше подобається гра в колективі, а інтроверти надають перевагу сольному виконанню.

Не менш важливо враховувати інтереси самого малюка. Перед остаточним вибором батькам слід придивитися до захоплень дитини, її улюбленої музики та груп.

Які музичні інструменти найкраще підходять для дітей

Кожен інструмент має свої особливості, переваги та недоліки. Серед тих, які найчастіше обирають для дітей, можна виділити:

  • Піаніно. Чудово підходить для отримання музичної освіти. Після опанування піаніно інші даються значно легше. Однак для розміщення піаніно потрібно багато місця.

  • Гітара. Підходить для дітей від 6 років. На гітарі можна грати практично в будь-яких умовах, вона має невеликі розміри та легку вагу.

  • Скрипка. За допомогою неї можна розвинути моторику рук та пам’ять малюка. Скрипка найкраще підходить для посидючих дітей старше 7 років.

Вибір інструменту для дитини — це важливе рішення, яке вплине на її подальший розвиток у музиці. Ознайомитися з різними видами та придбати інструмент, який принесе малюку радість і допоможе розвинути музикальні здібності, можна в магазині JAM.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ