Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Депутати обласної ради ухвалили звернення щодо справи Романа Червінського

Cьогодні, 28 грудня, депутати ЛОР звернулися до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності щодо політичних переслідувань українського військового, контррозвідника, полковника СБУ Романа Червінського.

Про це йдеться на сайті ЛОР. 

 247 днів колишній український військовий та полковник СБУ Роман Червінський перебуває за ґратами за необґрунтованими звинуваченнями, які депутати Львівської обласної ради розглядають як політичні переслідування.

Як йдеться у зверненні депутатів, Червінський багато років служив в інтересах безпеки Української держави та брав участь у спецопераціях силовиків у 2014-2021 роках. З початком повномасштабного вторгнення росії він також брав участь у бойових діях проти окупантів.

Наразі Червінський утримується в одиночній камері без права побачень із рідними, а його стан здоров’я значно погіршився. Проте органи досудового розслідування та адміністрація слідчого ізолятора вже понад 2 місяці не надають йому належної медичної допомоги, що суперечить українському законодавству та міжнародним нормам із прав людини.

Депутати закликають владу здійснити контроль за дотриманням прав Червінського та створити тимчасову слідчу комісію для розслідування зловживань слідчих і суддів у цій справі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ