Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Депутати закликають не спалювати сухе сміття й траву

Депутати закликають не спалювати сухе сміття й траву. Сьогодні на пленарному засіданні Львівської міської ради депутат від фракції БПП «Солідарність» Петро Адамик звернувся до мерії щодо запобігання підпалів сухостою у Львові.

У зв’язку з настанням тепла почастішали випадки пожеж. На початку квітня горіло у регіональному ландшафтному парку «Знесіння», який є популярним місцем відпочинку львів’ян. Господарі спалюють сміття й залишки торішнього листя та трави, намагаючись навести лад на присадибних ділянках. Інколи для виникнення пожежі досить непогашеного недопалка.  Однак вогонь на відкритих територіях у суху вітряну погоду виходить з-під контролю, і пожежу важче локалізувати. 

«Спалювати суху траву небезпечно і безвідповідально. З цим потрібно щось робити задля безпеки й здоров’я мешканців міста. Варто усвідомлювати наскільки небезпечним може стати неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період. Прошу вжити всіх можливих заходів для запобігання підпалів сухостою на території м. Львова», - наголосив Петро Адамик. 

Окрім людей від спалювання сухостою потерпає фауна: дрібні ссавці, плазуни й комахи не можуть врятуватися від вогню і гинуть в пожежах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ