Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Державний архів Львівщини презентує онлайн-виставку про Михайла Грушевського

Державний архів Львівської області підготував онлайн виставку архівних документів "Постать Михайла Грушевського у документах ДАЛО".

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

До експозиції увійшли такі документи як: біографія та перелік праць Михайла Грушевського, уривок праці «Про українську мову і українську школу» 1912 р., наукова біографія професора Михайла Грушевського 1911 р., лист Михайла Грушевського до декана філософського факультету із пропозиціями лекційних курсів на 1894-1895 навчальний рік та інші.

"Михайло Грушевський увійшов у історію українського суспільного життя як видатний вчений-історик світового рівня, громадський та політичний діяч. Його наукова діяльність була присвячена висвітленню ідеї відродження української культури і науки, розвитку історичної свідомості та національної гідності народу. Михайло Грушевський залишив нам у спадок невичерпне джерело наукових праць та досліджень, які є міцним підгрунтям для істориків. Іван Франко писав: «Сума духової праці, яку вкладає в своє житє сей незвичайний чоловік, мусить наповняти подивом кождого, особливо такого, що мав нагоду пізнати його близше",-  зазначають у Державному архіві Львівщини.

Переглянути виставку можна на фейсбук сторінці архіву за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ