Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держекоінспекція розрахувала мільйонні збитки за незаконну рубку дерев

Державна екологічна інспекція прозвітувала про правопорушення природоохоронного законодавства за минулий тиждень.
Фото: поліція Львівської області

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

«З 4 по 10 вересня Держекоінспекція провела 563 перевірок на 269 об’єктах; склала 619 протоколів про адміністративні правопорушення; 165 тис грн – накладено штрафних санкцій; 179 тис грн – стягнуто до державного бюджету; понад 12 млн грн – розраховано збитків за порушення вимог природоохоронного законодавства; 597 тис грн – пред’явлено претензій; майже 390 тис грн – стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку», – написав Андрій Мальований.

За словами голови ДЕІ, найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства цього тижня були через незаконну рубку дерев.

Посадовець повідомив, що на Тернопільщині майже 7,4 млн грн збитків розраховано за порубку 269 дерев у смузі відводу автомобільної дороги С201001 (Ланівці – Теофіполь), що у селі Москалівка Лановецького району. Для встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності матеріали скеровано до відділу СУ ГУНП в Тернопільській області.

«На Чернігівщині майже 2,4 млн грн збитків нараховано за незаконну рубку дерев на території урочища «Борисківщина» та «Липняк Пономарка» у межах Боблотницької сільської ради Талалаївського району. Для встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності матеріали скеровано до Талалаївського ВП Прилуцького ГУ НП в Чернігівській області», – прозвітував Андрій Мальований.

«На Вінниччині понад 1,1 млн грн збитків розраховано за пошкодження 560 сосен у селі Підлісівка Ямпільського району. Для встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності матеріали скеровано до Ямпільського відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області», – зазначив Андрій Мальований.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ