Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкомтелерадіо розпочав видавати Свідоцтва книгарням

​Нова адмінпослуга, яку надає Держкомтелерадіо, сприятиме розвитку вітчизняного книговидання.

Держкомтелерадіо видав перше Свідоцтво про відповідність, що підтверджує використання розповсюджувачем книговидавничої продукції об'єкта оренди виключно як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами.

Власником Свідоцтва №1 стала підприємниця із Рівного Вікторія Новицька, яка відкрила в приміщенні одного з торговельних центрів спеціалізований магазин для торгівлі книгами площею майже 47 квадратних метрів.

Нову адміністративну послугу запроваджено відповідно до Закону України «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні», останні зміни до якого були внесені в грудні 2022 року. Свідоцтво про відповідність надає право розповсюджувачу книговидавничої продукції отримати відшкодування витрат на найм або піднайм (оренду або суборенду) нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень, їх окремих частин), що використовується як спеціалізований магазин для торгівлі книгами.

Державна підтримка книгорозповсюджувачів сприятиме подоланню кризи у вітчизняному книговиданні, яку спричинило повномасштабне вторгнення росії в Україну,  та створенню сприятливих умов для його розвитку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ