Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Десятки постраждалих: наслідки ракетного удару на Запоріжжі по гуманітарній колоні

Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція
1/4
Сьогодні вранці росіяни випустили ракети по колоні автомобілів із громадянами. Люди мали перетинати пункт пропуску в напрямку тимчасово окупованої території. Ворог убив і поранив цивільних, серед них – діти.

Сьогодні, 30 вересня, приблизно о сьомій ранку окупаційні війська завдали три ракетні удари по околиці обласного центру на автошляху «Запоріжжя-Оріхів». У зоні ураження опинилася сформована колона автомобілів із цивільними, яка готова була рухатися в напрямку тимчасово окупованої території.

На цей час встановлено інформацію щодо 25 загиблих, з них – двоє дітей. Також від отриманих осколкових поранень на місці трагедії загинув співробітник поліції, який виконував службові обов’язки на пропускному пункті. Ще десятки людей госпіталізовані до медичних закладів міста, серед них – трирічна дівчинка. 

На місці події продовжують працювати працівники поліції, ДСНС, СБУ, військові та цивільні медики, а також спеціалісти профільних служб. Слідчі та криміналісти проводять огляд місць подій та збирають доказові матеріали воєнного злочину.

За усіма зібраними матеріалами в подальшому будуть відкриті кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ