Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Детективи затримали кандидата на посаду в НАБУ на спробі дати хабар

1/3
Як повідомили в прес-службі НАБУ, у середу, 17 лютого 2016 року, завдяки спланованій спільній операції детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було затримано прокурора Генеральної прокуратури України, який пропонував неправомірну вигоду (хабар) у розмірі 10 тисяч доларів США (близько 270 тис. грн.) членам Конкурсної комісії НАБУ.

Дана сума пропонувалася за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.

Затримання стало можливим завдяки активній участі та відповідальній громадянській позиції членів ГО «ВО «АвтоМайдан», представники якої входять до складу Ради громадського контролю при НАБУ, а також організованим та належно спланованим спільним слідчим діям детективів НАБУ та прокурорів САП, у тому числі проведеним негласним (слідчим) розшуковим діям.

«Набір персоналу до НАБУ відбувається шляхом відкритого та прозорого конкурсу. Запевняю, що будь-які спроби підкупу членів Конкурсних комісій отримають жорстку реакцію з боку Бюро, подібну до тієї, яка мала місце сьогодні», - наголосив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Здійснювали операцію детективи спільно з бійцями Управління спеціальних операцій у приміщенні Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка згідно з 208 статтею Кримінального процесуального кодексу України, де прокурор проходив перший етап конкурсного відбору на посаду в НАБУ - тестування на знання законодавчої бази. Нагляд за досудовим розслідування у формі процесуального керівництва у даному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії. Детективами НАБУ спільно із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою готується клопотання до слідчого судді про обрання затриманій особі запобіжного заходу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ