Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Дев’ятирічна донька захисника України зібрала кошти на дрон та автівку для розвідників

У свої 9 років ця маленька патріотка спромоглася зібрати у селі на Вінниччині вже понад 300 тисяч гривень, на які для розвідувальної частини придбали й передали безпілотний літальний апарат та автомобіль.

Маргарита мешкає у невеличкому селі Павлівка Вінницької області. До вторгнення росії її життя було безтурботним та щасливим. Вона полюбляла танцювати, захоплювалась вивченням іноземної мови, мріяла про гарне майбутнє в незалежній та квітучій Україні. Але 24 лютого 2022 року змінило життя школярки, як, власне, і кожного українця й українки. Відтоді у Маргарити з’явилися нові захоплення, зародилася мета допомогти дорослим захистити Україну, пише Армія.інфо.

Почалося з «військового» однострою дівчинки та паролю «паляниця», без якого ніхто не міг зайти до їхньої хати. Та Маргарита вирішила діяти серйозно.

«Вона, як і всі українці, зрозуміла, що таке ненависть, страх, завзяття, сум від побачених розбитих міст та радість за наших військових, які повертають наші території», – розповідають у військовій частині, в якій проходить службу батько Маргарити, рядовий Павло Поліщук.

Маргарита поставила перед собою мету, як вона говорить, «стати на оборону нашої країни». Довго не роздумуючи, вона розпочала збір коштів на дрон для Збройних Сил України. Так у магазинах села Павлівка з’явилися скриньки для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Підтримала свою онуку й бабуся, яка мешкає у Старокостянтинові – жінка також долучилася до збору коштів й організувала його у своєму місті. Дівчинка раділа кожній гривні й продовжувала йти до своєї мети. І, коли необхідна сума у 100 тисяч гривень була зібрана, щастю Маргарити не було меж. Саме тоді вона відчула себе справжньою захисницею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ