Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Дім Франка" нагородили міжнародною премією "Živa Award"

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка» здобув першу міжнародну відзнаку – спеціальну нагороду «За лідерство» міжнародної премії «Živa Award» («Жива»).
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Дім Франка» став першим серед українських музеїв, що увійшов до списку переможців цієї престижної премії, яку присуджують Форум слов’янських культур та Європейська музейна академія (EMA).

«Запам'ятайте цей день: Белград, 12 січня 2022 року: Музей Івана Франка – на музейному олімпі слов'янського світу, серед найкращих слов'янських музеїв», - повідомив директор музею Богдан Тихолоз.

Дім Франка нагородили дипломом за віддане керівництво  та чітку місію, засновану на спадщині одного з найкращих слов’янських письменників, музей виокремлено як приклад найкращої практики музейного менеджменту валоризації культурної спадщини.

Мета премії «Жива» для найкращого слов’янського музею та найкращого об’єкта культурної й природної спадщини зі слов’янських країн – це виявити, заохотити, активізувати й нагородити експерименти, проєкти та практики в музейному секторі слов’янських країн, що вписуються в культурні та географічні межі європейського контексту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ