Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Діти з порушенням зору хочуть зібрати кошти, щоб показати свою виставу світові

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
Діти з порушенням зору хочуть зібрати 55555 гривень, щоб показати свою виставу світові. Про це повідомили 11 вересня Гал-інфо у прес-службі ЛМР.

На ʺВеликій ідеїʺ стартував проєкт ʺПогляд Мандруєʺ. Це збір коштів для гастролей інклюзивної театральної вистави ʺПоглядʺ. Мета проєкту — донести цінність інклюзивності у мистецтві та важливість творчої реалізації людей з порушенням зору. Юні актори мріють, щоб виставу ʺПоглядʺ побачили якнайбільше людей в Україні та за кордоном. Мандрівку розпочнуть з Києва, далі - до Любліна, на один з найбільших інклюзивних фестивалів у Східній Європі (фестиваль перенесено із весни 2020 до закінчення карантину у зв’язку із пандемією).

ʺПоглядʺ — унікальний інклюзивний проект, в якому беруть участь діти із порушенням зору та професійні митці Львова. Вистава — на важливі соціальні проблеми надмірної опіки та булінгу, з якими діти з інвалідністю та й без інвалідності стикаються в реальному житті.

Ініціаторка та кураторка проєкту — Анастасія Войтюк, режисерка — Анна Єпатко, хореографиня — Марія Бакало.

Учасники проекту просять їх підтримати, адже якщо вдасться зібрати всю заплановану суму — 55555 грн на Спільнокошті, тоді Фонд ʺВідродженняʺ цю суму подвоїть. І це дасть змогу поїхати з виставою ще в Івано-Франківськ та Кам’янець-Подільський. А згодом — в інші міста України та світу.

Презентація вистави ʺПоглядʺ відбудеться в межах 15 фестивалю інклюзивного театру ʺШляхʺ (онлайн), який відбуватиметься з 14 до 27 вересня.

Ювілейний ʺШляхʺ вперше відбуватиметься в онлайн форматі і включатиме онлайн-курс для режисерів інклюзивних театрів, публічні дискусії про інклюзію в мистецтві, покази онлайн-вистав з різних країн та театральний конкурс ʺПеревтіленняʺ.

Усі деталі фестивалю — на сторінці https://wayfestival.in.ua

Детальніша інформація та співпраця зі ЗМІ - 0677959630 (Тетяна)

Довідка

Ідея проекту ʺПоглядʺ народилася під час інклюзивної лабораторії Unlimited, яку за підтримки Британської Ради в Україні організувала благодійна організація ʺНепротоптана стежинаʺ, яка однією з перших стартувала фестиваль інклюзивного театру в Україні ще у 2001 році.

Під час лабораторії професійні танцівниці із інклюзивної танцювальної компанії Candoco із Великобританії, працювали з групою, що складалась із людей з інвалідністю та танцівників. Спостереження за успіхами і розвитком учасників з інвалідністю зору протягом трьох днів лабораторії стало поштовхом до розвитку ідеї інклюзивної вистави ʺПоглядʺ.

У 2019 році проект ʺПоглядʺ став переможцем соціально-культурних проектів Львова, та отримав підтримку від управління культури Львівської міської ради, а також став одним із інклюзивних проектів, який отримав фінансування від Українського Культурного Фонду. Ці гранти були використані для створення вистави та її першого показу у жовтні 2019 року у Першому театрі.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/281373-dity-z-porushenniam-zoru-khochut-zibraty-55555-hryven-shchob-pokazaty-svoiu-vystavu-svitovi

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ