Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДК «Газ України» закликає підприємства-боржники погасити заборгованість за газ

ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» занепокоєна погіршенням стану розрахунків за спожитий природний газ низки підприємств комунальної теплоенергетики і закликала боржників терміново погасити борги. Про це повідомила прес-служба ДК «Газ України».
 Хоч порівняно з аналогічним періодом 2005 року рівень розрахунків у січні 2006 року в Україні загалом зріс (з 31% до 33%), проте станом на 25 січня поточного року ряд найбільш енергоємних підприємств продовжують нарощувати заборгованість і серед них, зокрема, «Львівтеплокомуненерго» (3,5 млн грн) та низка інших підприємств, що виробляють тепло для населення та бюджетних установ.
 ДК «Газ України» скерувала більш як 70 підприємствам-боржникам листи, в котрих   нагадує про необхідність дотримання ними договірних зобов’язань щодо забезпечення стовідсоткової оплати вартості спожитого природного газу. У листах вказано також, що підприємствам слід терміново провести розрахунки за поточне споживання газу. В іншому випадку компанія змушена буде вжити заходів до припинення безоплатного споживання природного газу.
 ДК «Газ України» також звернула увагу усіх споживачів природного газу на необхідності раціонального й економного використання природного газу. Компанія нагадує, що згідно з розпорядженням Мінпаливенерго України від 21 січня 2006 р. №160-Рп, на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 1996 р. № 1358, з 21 січня п. р. в Україні введено другу чергу Зведеного графіка переведення промислових підприємств та електростанцій під час нинішніх похолодань на роботу з використанням резервних видів палива.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ