Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для Львівської громади погодили бюджету розвитку

На сесії Львівської міської ради затвердили розподіл коштів бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2024 рік. Пріоритет – підтримка ЗСУ та ветеранів.
Інфографіка: ЛМР

«Загальний розмір бюджету розвитку Львова у 2024 році – 1,9 мільярда гривень. Бюджет розвитку – це гроші, якій йдуть на капітальні видатки громади, такі як ремонти шкіл, садків, лікарень, укриттів, аварійних доріг та інше.

Цьогоріч бюджет міста критично малий. Для порівняння: торік він становив 4,5 мільярда. Якщо забрати від 1,9 мільярда усі гарантії по кредитах, залишається – 739 мільйонів гривень. Це та сума, якою можемо розпоряджатись.

Наголошу, що на підтримку армії вже заклали 1 мільярд гривень на закупівлю та субвенцію необхідної техніки, та щонайменше 500 млн – на Програму підтримки ветеранів», – наголошує міський голова Львова Андрій Садовий.

Пріоритетні напрямки бюджету розвитку 2024 року: Програма національного спротиву (в межах якої виділять 1 мільярд гривень на ЗСУ), центри для ветеранів, центри національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи та облаштування приміщень для реабілітації поранених.

Кошти бюджету, які залишаються, розподіляють за напрямками:  

1. Медицина і реабілітація – 221 млн грн (облаштування та оновлення медичних обʼєктів під лікування поранених, співфінансування проєктів реабілітації поранених, закупівля обладнання).

2. Освіта – 90 млн грн (облаштування центрів патріотичного виховання, капітальний ремонт укриттів в школах, завершення раніше розпочатих робіт).

3. Інвестиції в критичну інфраструктуру – 225 млн (підключення мереж водопостачання, будівництво каналізаційного колектора в Дублянах, реконструкція електропостачання, ремонт електротранспорту тощо).

4. Співфінансування грантових проєктів – 30 млн грн (школа в Брюховичах, тепломодернізація двох фасадів ТМО 1).

5. Аварійно-відновлювальні роботи обʼєктів, які постраждали внаслідок ракетних ударів – 28,2 млн грн.

 Нагадаємо, раніше у стінах Ратуші відбулось обговорення проєкту бюджету розвитку 2024 року разом з мешканцями громади, депутатами та посадовцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ