Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Для ЗСУ замовлять українські танки «Оплот», — Міноборони

Міністерство оборони замовить в «Укроборонпрому» для війська танки БМ «Оплоти».

Про це інформує пресслужба Міністерства оборони. 

У ході робочого візиту на Харківщину міністр оборони Олексій Резніков провів тестування танку «Оплот».

На думку Резнікова, у танковій коаліції у перших рядах повинен бути танк українського виробництва. 

«На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць. Щоб вони могли захищати нас, щоб вони не втрачали своє здоров’я, їм потрібна броньована техніка. Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у «Укроборонпрому» для українського війська «Оплоти», — сказав міністр.

Міністр зазначив, що «Укроборонпром» є надійним партнером на шляху до перемоги й нагородив відзнаками співробітників одразу декількох підприємств держконцерну. 

«Перші місяці повномасштабного вторгнення Україна вистояла завдяки героїзму Сил безпеки та оборони України, а також безперервній роботі підприємств «Укроборонпрому». Адже перші зразки важкого західного озброєння Україна почала отримувати лише наприкінці минулорічної весни», – відзначив гендиректор «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

БМ «Оплот» — сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. З вагою понад 50 тонн «Оплот» здатний розвивати швидкість до 70 кілометрів на годину. Головна зброя – 125-міліметрова гармата. Вона вражає цілі на відстані до п’яти кілометрів і, окрім звичайних снарядів, стріляє керованими ракетами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ