Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До антикорупційної ради при Міноборони наразі долучилися 13 ГО — міністр

До робочої групи зі створення антикорупційного дорадчого органу при Міністерстві оборони України долучилися вже 13 громадських організацій.
Фото: Міноборони України

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Міноборони.

За словами міністра, на засіданні робочої групи під його головуванням, що відбулася в п'ятницю була досягнута домовленість "рухатися максимально оперативно".

"Я вдячний експертам за конструктивну роботу і критику, а також за те, що виявили бажання допомогти прописати всі необхідні процедури. Усю підготовчу роботу з боку Міноборони доручено забезпечити державному секретарю", — зазначив міністр.

На цю мить до робочої групи вже долучилися представники Проєкту реформи оборонних закупівель, Проєкту посилення доброчесності та професіоналізму в Міноборони, Бігус Інфо, Центру оборонних стратегій, Українського центру дослідження проблем безпеки ім. Дмитра Тимчука, ГО Демократична сокира, ГО Стоп корупції, Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння, БО Волонтерський рух, ГО Разом проти корупції, Ради громадського контролю НАБУ, ВО Автомайдан, Асоціації громадського харчування. 

Нагадаємо, 5 лютого Резніков заявив, що подасть у відставку, якщо Президент Володимир Зеленський ухвалить таке рішення.

Раніше ЗМІ публікували розслідування, яке викрило Міноборони на закупівлі  продуктів для ЗСУ за завищеними цінами.

Через це було звільнено заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та директора департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Прокуратура повідомила їм про підозру.

Невдовзі заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил, написав заяву про звільнення. 24 січня Кабмін звільнив Шаповалова з посади заступника міністра оборони.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія 5 лютого стверджував, що фракція "Слуга народу" проголосує за звільнення міністра оборони Олексія Резнікова. Пізніше Арахамія заявив, що цього тижня кадрових змін в обороні не буде.

Згодом Резніков заявив про перезавантаження антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю після корупційного скандалу навколо Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ