Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До річниці Революції Гідності у Львівському музеї відкрили тематичні виставки

Як інформують ум прес-службі ЛОДА, сьогодні, 21 листопада, з нагоди відзначення 5-ї річниці Революції Гідності і Свободи, у Львівському історичному музеї відкрили тематичні фотовиставки «Герої Революції Гідності. Київ 2013 – 2014» та «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини».

«Виставка розкриває нам певні сторінки того, що відбувалось 5-ть років тому. З одного боку ми бачимо вимір державний, а з іншого боку – вимір людський. Це люди, долі, наші з вами знайомі, колеги, яких ми можемо побачити на цих фотографіях, які є живі. Друга частина цієї виставки це фотографії, інформаційні матеріали присвячені нашим Героям Небесної Сотні, які є в нашій пам’яті. Ця виставка – це своєрідний «вінець» цілого року роботи департаменту культури ЛОДА і Львівського історичного музею на вшанування Героїв Небесної Сотні», - зазначив директор Львівського історичного музею Роман Чмелик.

«5-ть років тому – це був період виміру мрій і виборів. Адже можна мріяти і обрати рабську психологію, а можна мріяти і за цю мрію покласти власне життя. Багато, що зроблено, також багато завдань ще потрібно зробити, але ті хлопці, які пішли на Майдан і які поклали своє життя за Україну, мали мрію  про сильну Україну, державу, якою можна пишатись. Дякую, усім хто долучився до створення виставки, вона – лаконічна, але дуже символічна. Давайте пам’ятати і гордитися нашими Героями »,- зазначила у вітальному слові  заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Виставка «Герої Революції Гідності. Київ 2013 – 2014» складається із 38 фотографій, які відображають події Революції Гідності, її учасників.

Друга виставка, яка розміщена в Італійському подвір’ї історичного музею «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини» ілюструє події Революції Гідності, а також демонструє глядачам портрети та біографії Героїв Небесної Сотні Львівщини, світлини, що розповідають про їх життя від дитячих років до загибелі.

Стенди виставок були виготовлені упродовж року в межах проекту «День народження Героїв Небесної Сотні Львівщини» із залученням родин загиблих та експонувалися під час проведення заходів проекту в Музеї визвольної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ