Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: До України привезуть меч гетьмана Сагайдачного
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

До України привезуть меч гетьмана Сагайдачного

Меч Петра Сагайдачного привезуть до України для експонування з нагоди вшанування 400-річчя смерті українського гетьмана.
фото - Дивись.info

Про це інформує пресслужба Мінкульту України.

Всі охочі зможуть подивитись на пам’ятку вже цього року. Про це домовився Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, під час візиту до Каунасу, Литва.  

«Після успіху з експонуванням Конституції Пилипа Орлика, продовжуємо цю успішну практику. Важливо, щоб українці наживо могли побачити безцінні для історії України пам'ятки. Рішення про привезення меча Петра Сагайдачного в Україну вже усно погодив Міністр культури та національної спадщини Польщі Пьотр Глінський. Попереду організація цього процесу», - повідомив Олександр Ткаченко. 

У Каунасі вдалось домовитись про принципову річ – започаткування культурних маршрутів Польщі, Литви та України. Робоча група буде створена вже цього року. Також Олександр Ткаченко запросив міністрів Польщі  та Литви до України, щоб вперше провести зустріч у межах Люблінського трикутника.

Наразі меч Петра Сагайдачног перебуває у зброярні Вавельського королівського замку, що в Кракові. Його в 1621 році майбутній король Речі Посполитої королевич Владислав IV Ваза вручив Сагайдачному за перемогу з турками під Хотином. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ