Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові таки перевірять польські пам’ятки

Учора, 24 вересня, депутати Львівської міськради подолали вето міського голови Львова на ухвалу «Про створення тимчасової комісії з питань впорядкування об’єктів історичної спадщини у Львові». «За» подолання вето проголосувало 63 депутати.

Нагадаємо, що за створення такої комісії депутати проголосували на сесії ще 18 липня.

Водночас погляди депутатського корпусу з приводу подолання вето розділилися. Так, депутат від  "УДАРу" Петро Адамик попросив не псувати стосунки з Польщею напередодні саміту у Вільносі.

За словами ж Андрія Садового, він наклав вето на цю ухвалу, бо в українському законодавстві немає поняття "польська історична спадщина".

Садовий наполягав на тому, що усе, що є на території України, належить до української культурної спадщини.

Цікавою була і позиція секретаря ради, свободівця Василя Павлюка, який запропонував при подоланні вето внести певні правки до ухвали.

«Маємо бути обережними, приймаючи такі рішення. Або ж давайте оголосимо війну і обтягнемо все колючим дротом. Якщо в Польщі є якісь придурки, вибачте, не можу інакше сказати, які працюють за гроші Москви, то це ж не означає, що ми повинні їм підігравати» - сказав Павлюк.

Після того, як депутати вето подолали, Садовий сказав: "Ухвала набуває чинності. Фракція "Батьківщина" зробила прекрасний подарунок своєму лідеру!"

Нагадаємо, що учора, 23 вересня, депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на 17 ухвал.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ