Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

До України з візитом прибула генсекретарка Ради Європи

В Україну з візитом прибула генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Це другий візит після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Про це у своєму твіттері повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

"Рада вітати Генерального секретаря Марію Пейчинович-Бурич у Києві. Подякувала за ініціативу Ради Європи щодо створення Реєстру збитків, завданих російською агресією. Обговорили подальші кроки, необхідні для відновлення справедливості та притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців", — написала Джапарова.

Як повідомили у пресслужбі МЗС, основними темами розмови стали питання ролі та місця Ради Європи у подоланні наслідків російської агресії, а також перебіг підготовки до Четвертого саміту глав держав та урядів країн-членів Ради Європи.

“Важливо забезпечити невідворотність покарання для винних у скоєнні воєнних злочинів. Це наш спільний обов’язок перед тими, хто загинув від рук російського агресора, починаючи з 2014 року. Рада Європи має відіграти провідну роль у створенні Спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії”, — сказала Джапарова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ