Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Доба на Донбасі: російські терористи вісім разів порушили режим "тиші"

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Про це інформує прес-центр ООС.

5 обстрілів позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

неподалік Кримського – з гармат БМП-1, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
неподалік Луганського – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
двічі біля Новотошківського – з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
неподалік Травневого – зі станкових протитанкових, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 3 обстріли по позиціях Об'єднаних сил:

двічі біля Новомихайлівки – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
неподалік Лебединського – з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) сьогодні проходив демонтаж тимчасової опори в районі 7-ої опори мосту. Завершується процес фарбування металоконструкції шляхопроводу.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області щодо демонтажу заявлених фортифікаційних споруд. Сьогодні було обстежено 0,05 гектара потенційно небезпечних територій та виявлено 14 вибухонебезпечних предметів. Окрім того, розібрано 2 бліндажа.

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області, триває очищення територій від вибухонебезпечних предметів. Сьогодні співробітниками ДСНС України обстежено 2,8 гектара території та вилучено 33 ВНП. У цьому процесі було задіяно 20 осіб та 5 одиниць техніки.

17 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Новомихайлівка, Водяне, Авдіївка, Новолуганське, Павлополь, Кримське, Троїцьке, Травневе, Луганське, Лебединське та Красногорівка.
Минулої доби, втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито по одному факту тяжких та легких тілесних ушкоджень, 1 крадіжка, 3 безвісно відсутніх та 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 17746 осіб та 2315 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 14965 осіб та 1862 транспортних засоби.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 29 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ