Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Доба на фронті минула без втрат

Від початку доби ворог двічі порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції наших підрозділів з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це інформує прес-центр ООС.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник з напрямку населеного пункту ЗАЇЧЕНКО обстріляв з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї позиції українських захисників поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ. 
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Вогонь противник вів з напрямку населеного пункту ШАХТА ГАГАРІНА.
Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.
За минулу добу збройні формування Російської Федерації загалом 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, при цьому двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Усі випадки порушень режиму тиші зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". Тут противник обстріляв позицій Об'єднаних сил поблизу населених пунктів НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, ПІСКИ, ПАВЛОПІЛЬ, АВДІЇВКА, КРАСНОГОРІВКА, ВОДЯНЕ, ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, ОПИТНЕ і ПІЩЕВИК.
За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 392 адміністративних правопорушення і розкрили 19 кримінальних злочинів, три з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів шість осіб.
01 червня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 18 тисяч осіб та понад двох з половиною тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб та транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду з вагомих причин відмовлено 14 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 17 тисяч гривень.
Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування та предметами першого вжитку малозабезпеченим та багатодітним сім'ям в населених пунктах ТРАВНЕВЕ і ГЛАДОСОВЕ та провели святкові заходи з нагоди Дня захисту дітей з врученням дітям подарунків та книжок в населених пунктах ЛЕБЕДИНСЬКЕ, БЕРДЯНСЬКЕ і СОПИНЕ.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ