Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Доходи до місцевих бюджетів Львівщини зросли на 3,5 відсотка

Як повідомили 10 серпня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, доходи до місцевих бюджетів Львівської області зросли на 3,5 відсотка.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

ʺПротягом січня-липня 2020 року платники податків Львівщини сплатили до місцевих бюджетів області 8094,7 млн. грн. податкових платежів. Порівнюючи з січнем-липнем 2019 року надходження податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються Головним управлінням ДПС у Львівській області, доходи до місцевих бюджетів області зросли на 271,1 млн грн, або на 3,5 відсоткаʺ, − констатував начальник Головного управління ДПС у Львівській області Ігор Комендат.

Бюджетоформуючими податками в складі доходів місцевих бюджетів залишаються:

- податок на доходи фізичних осіб з його часткою у надходженнях до місцевих бюджетів близько 65 відсотків. Його надійшло на 147,4 млн грн, або на 2,9 відс. більше, ніж у січні-липні 2019 року;

- єдиний податок з часткою 17,5 відс. Його надійшло на 124,0 млн. грн., або на 9,6 відс. більше;

- плата за землю з часткою 7,8 відс. Її надійшло на 39,7 млн. грн., або на 5,9 відс. менше;

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з часткою 2,4 відсотка. Надходження цього податку зросли на 5,1 млн грн, або на 2,7 %. проти січня-липня 2020 року.

У липні 2020 року надходження податкових платежів до місцевих бюджетів склали 1254,8 млн гривень. Проти липня 2019 року такі надходження збільшились на 23,7 млн. грн., або на 1,9 відсотка.

ʺЗбільшення доходів місцевих бюджетів в сучасних умовах під час пандемії відбувається завдяки сумлінності платників податків, підвищенню зацікавленості органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації у цьому та ефективності адміністрування податків і зборів. Це, в свою чергу, якісно покращує життєве середовище для мешканців громад, сприяє створенню реальних умов для всебічного розвитку територій та людських ресурсів, формуванню засад дієвого місцевого самоврядуванняʺ − підкреслив Ігор Комендат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ