Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Донеччина обрала кращих спортсменів вересня 2023 року

За підсумками виступів представників Донецької області на всеукраїнських і міжнародних змаганнях протягом вересня поточного року визначено кращих спортсменів місяця за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю.
Фото: НОК України та олімпійська команда

Про це інформують на сторінці НОК України та олімпійська команда.

У категорії «Олімпійці» атлеткою місяця стала 16-річна майстерка спорту України зі скелелазіння Ксенія Горєлова – представниця Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Краматорськ. У вересні вона виграла етап молодіжного Кубку Європи зі скелелазіння на швидкість в німецькому Гамбурзі та здобула «золото» загального заліку цих змагань у 2023 році.

Переможцем номінації «Кращий спортсмен» серед неолімпійців визнано заслуженого майстра спорту України з сумо Олександра Вересюка, який на чемпіонаті Європи в польському Кротошині виборов особисті «золото» і «бронзу» та командне «золото». Кращим тренером серед неолімпійських видів спорту у вересні став заслужений тренер України з сумо Олег Рева.

У категорії «Види спорту серед осіб з інвалідністю» відзначено заслуженого майстра спорту України з академічного веслування Романа Полянського. Він – представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Бахмут. На чемпіонаті світу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату в сербському Белграді він здобув золоту медаль і водночас ліцензію для участі в Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ