Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Донецький "Шахтар" декласував "Карпати" у Львові

У Львові завершився матч 10 туру чемпіонату Української прем'єр ліги в якому донецький "Шахтар" переміг "Карпати" з рахунком 6-1.

Центральний матч 10 туру УПЛ відкривався на стадіоні «Україна», де «Карпати» приймали «Шахтар».

Львів`янам, на відміну від своїх суперників, довелось посеред тижня провести матч 1/16 фіналу Кубка України, де вони впевнено розібралися з фк «Суми» та в доброму гуморі підходили до матчу з підопічними Пауло Фонсеки.

Картинне падіння Тараса Степаненка у боротьбі з Мехремічем призвело до стандарту в бік воріт зелено-білих, з якого вже на 13 хвилині матчу Ярослав Ракицький закрутив м`яч над стінкою в ближню дев`ятку . Так було відкрито рахунок, а ще рівно через 13 хвилин «гірники» подвоїли рахунок. Розрізний пас від Марлоса, який вивів одразу трьох партнерів по команді на одного Кучинського. Ісмаїлі віддав в центр на Фернандо, а той не залишив шансів голкіперу львів`ян.

Не пройшло  і двох хвилин, як «Шахтар» забив третій м`яч. На цей раз відзначився Мораєш. Ще до перерви донеччани встигли відзначитись ще двічі. Марлос та автогол Бородая вбили інтригу ще в першому таймі, який закінчився  плачевними для «Карпат» 0:5.

Другий тайм перетворився  на формальність, одні не хотіли, інші не могли. 10 тисяч уболівальників, які зібралися на стадіоні, більше обговорювали першу половину, адже небезпечних моментів команди майже не створювали. Проте, все ж на 79 хвилині, Микола Матвієнко збільшив перевагу гірників до 6 м`ячів, асист на рахунку Алана Патріка. Далі данеччани розслабилися, Ракицький поблизу во ріт віддавав пас п`ятою на ісмаілі, що призвело до втрати м`яча. Цим скористався Мар`ян Швед, який поклав шедевральний гол у ворота Андрія П`ятова. Матч так і завершився – 1:6 – розгромна перемога «Шахтаря».

Наступний матч львівські «Карпати» проведуть на виїзді проти фк «Маріуполь», а «Шахтар» у вівторок в рамках Ліги Чемпіонів зустрінеться з французьким Ліоном, а на вихідних у Харкові поміряється силами з луганською «Зорею».

«КАРПАТИ»: Кучинський, Федецький, Ковтун, Бородай, Мегреміч, Ербес (Голодюк, 82), Ді Франко, Карраскаль (Кльоц, 72), Швед, М’якушко (Мендес, 76), Гуцуляк.

Запасні: Пеньков, Лебеденко, Понде, Варгас.

Головний тренер – Жозе Мораіш.

«ШАХТАР»: Пятов, Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко (Алан Патрік, 46), Майкон, Тайсон, Марлос (Сіпріано, 66), Фернандо, Мораєс (Кайоде, 72).

Запасні: Шевченко, Бутко, Хочолава, Коваленко.

Головний тренер – Паулу Фонсека.

Голи: Швед, 90+2 – Ракіцький, 13, Фернандо, 27, Мораєс, 29, Марлос, 35, 45+1, Матвієнко, 79.

Антон Настенко, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ