Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ДПСУ не видавала документ про перетин Аліною Паш адмінмежі з Кримом

Державна прикордонна служба Україна не створювала та не надавала документ, який Alina Pash передала Суспільному мовнику в рамках її участі у відборі на Євробачення.
Аліна Паш

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Державна прикордонна служба України проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто наданий відомством фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Повідомляємо, нам не відомо, що це за документ, опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався та під таким номером нікому не надавався. Відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України щодо підтвердження створення такого документа. В найближчий час мовник отримає нашу відповідь», - повідомив Демченко.

Нагадаємо, що 12 січня під час фіналу національного відбору було визначено, що співачка Alina Pash представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею «Тіні забутих предків». Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та від 7 глядачів. Разом з тим, у Мережі з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму, що спричинило скандал.

У зв'язку з цим співачка надала довідку, яка начебто доводить, що вона не порушувала Закон України. При цьому активіст Сергій Стерненко впевнений, що цей документ - підробка.

Аліна вирішила відреагувати на це звинувачення і розповіла, що зверталася в Прикордонну службу України, щоб відомство видало їй довідку про законне відвідування Криму. 

"Я подала повторний запит, щоб отримати таку довідку безпосередньо в свої руки. Як тільки вона буде у мене, я оприлюдню її в своєму акаунті в Instagram. І я буду брати стільки довідок, скільки потрібно, щоб довести, що я нічого не порушувала", - написала співачка у соцмережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ