Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ДПСУ виконує рішення про припинення переміщення вантажів - Слободян

Державна прикордонна служба виконує рішення Ради нацбезпеки та оборони про припинення переміщення вантажів на окуповані території на авто- та піших КПП на лінії розмежування, де масштабні перевезення не здійснювалися. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян у Facebook.

"Що стосується рішення РНБО про припинення переміщення вантажів через лінію розмежування. По-перше, Державна прикордонна служба діє в єдиному задумі сектору безпеки і оборони і виконує усі відповідні рішення. І по-друге, прикордонники виконують відповідні завдання на автомобільних та піших КПВВ на лінії розмежування, де масштабні перевезення товарів чи природних ресурсів і так не здійснювалися", - написав Слободян.

Як повідомлялось раніше, Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 15 березня ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. За наказом РНБО Національна поліція і Національна гвардія перекрили всі автомобільні та залізничні шляхи через лінію розмежування.

Президент сьогодні запропонував РНБО України ухвалити рішення про тимчасове повне зупинення транспортного сполучення з окупованою територією, яке діятиме доки "окупанти не повернуть назад під юрисдикцію України вкрадені українські підприємства". Виняток буде зроблено лише для гуманітарних вантажів - українських, міжнародних організацій, ООН, Червоного Хреста та інших, ліків, товарів найпершої необхідності.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ