Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Два енергоблоки ЗАЕС перевели у режим «холодний зупин»

Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) внесла зміни до ліцензій на експлуатацію енергоблоків №1 та №2 Запорізької АЕС. Згідно зі змінами, блоки експлуатуються в режимі "холодний зупин". Про це повідомляє пресслужба інспекції.

Державна інспекція з ядерного регулювання України внесла зміни до ліцензій на експлуатацію енергоблоків №1 та №2 ВП «Запорізька АЕС». Відповідний наказ №501 від 18 серпня 2022 року підписано виконуючим обов’язки Голови Держатомрегулювання – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олегом Коріковим.

Згідно із наказом, експлуатація енергоблока №1 Запорізької АЕС здійснюється експлуатуючою організацією у станах «перевантаження палива» - «холодний зупин».  Наказ також визначає, що експлуатація енергоблока №2 Запорізької АЕС здійснюється у стані «холодний зупин».

Підставою для внесення змін стали заява «ДП НАЕК «Енергоатом» та подані разом з нею документи, а також - Постанова Колегії Держатомрегулювання від 04 серпня 2022 року «Про поточний стан безпеки енергоблоків Запорізької АЕС в умовах окупації військовими російської федерації».

Визначені наказом стани експлуатації енергоблоків №1 і №2 Запорізької АЕС, відповідно до наданих документів ДП НАЕК «Енергоатом» та експертних висновків Держатомрегулювання, є оптимальними в умовах окупації ЗАЕС російськими військами.

Зміни до ліцензій внесені відповідно до Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» та з урахуванням рекомендацій Ліцензійної комісії Держатомрегулювання України, наданих на засіданні від 16 серпня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ