Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Два українських фільми беруть участь у кінофестивалі в Торонто

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Держкіно України, у конкурсі TIFF-2019 беруть участь два фільми, створені за підтримки Держкіно.

Цьогоріч в програмі Міжнародного кінофестивалю у Торонто будуть представлені два українських фільми. Обидві відібрані стрічки створені за підтримки Держкіно: антиутопію ʺАтлантидаʺ режисера Валентина Васяновича покажуть у секції Contemporary World Cinema, а драму The Painted Bird/ʺПофарбоване пташеняʺ Вацлава Маргоула за однойменним романом Єжи Косинського – у секції Special Presentation Міжнародного кінофестивалю у Торонто.

Крім того, напередодні кінофестивалю у Торонто розпочнуться треті Дні українського кіно, в рамках яких пройдуть канадські прем'єри спеціальної добірки українських фільмів. В рамках фестивалю з 5 по 15 вересня також буде працювати Український стенд, який познайомить відвідувачів з можливостями кіновиробництва в нашій країні. 

ʺЦього року ми маємо потужне представлення сучасного кінодоробку України у Торонто: це і участь наших фільмів у конкурсній програмі TIFF-2019, і національний стенд, що працюватиме під час фестивалю, і показ найкращих з нових українських стрічок на Днях українського кіно. Стратегія нашої світової кіноінтеграції діє і ми доволі швидко рухаємося у цьому напрямкуʺ, – говорить голова Держкіно Пилип Іллєнко.

У програмі Днів українського кіно, що пройдуть з 30 серпня по 1 вересня у кінотеатрі ʺКарлтонʺ – створені за підтримки Держкіно істерн Ярослава Лодигіна Дике Поле, сатирична драма Донбас. Фільм Сергія Лозниці, трагікомедія Volcano / Вулкан Романа Бондарчука, пригодницьке фентезі ʺВикрадена принцесаʺ від студії Animagrad та мюзикл Гуцулка Ксеня Олени Дем'яненко.

Організаторами Днів українського кіно у Торонто є Державне агентство України з питань кіно, Посольство України в Канаді та Українське Національне Об’єднання – Торонто. 44-й Міжнародний кінофестиваль у Торонто відбудеться з 5 по 15 вересня.

Нагадаємо, як розповідало Гал-інфо, українські команди, які знімають кіно, запрошують позмагатись за кошти для зйомок фільму у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ