Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дві ділянки недіючої львівської виправної колонії № 48 продадуть з аукціону

Третього червня відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна непрацюючої державної установи "Львівська виправна колонія (№48)". Про це інформують у Фонді державного майна України.
Фото ЛМР

Як зазначають у Фонді держмайна, колонія № 48 не працює з січня 2008 року, а на її утримання з держбюджету витрачено вже понад 20 млн гривень. Будівлі та споруди знаходяться в напівзруйнованому стані та вже не можуть бути використані за призначенням.

"Актив має високий інвестиційний потенціал завдяки своєму місцю розташуванню, великій площі та розміру земельної ділянки, на якій він знаходиться. На аукціон виставляється неробоча в'язниця, яка займає майже цілий квартал в середмісті Львова", – розповів заступник голови Фонду держмайна Тарас Єлейко.

Окреме майно колонії знаходиться в двох локаціях: на вул. Хуторівка, 2 та вул. Хуторівка, 4.

Основними засобами, що знаходяться на балансі установи є земельні ділянки, які перебувають на праві постійного користування загальною площею 11,6252 га. (вул. Хуторівка, 2 – 10,6678 га, вул. Хуторівка, 4 – 0,9574).

На вул. Хуторівка, 2 розміщені виробничі та інші спеціалізовані будівлі та споруди загальною площею 38966,7 м². Загалом перелік нерухомого майна за цією адресою нараховує 90 одиниць. На вул. Хуторівка 4 розміщене нерухоме майно (3 одиниці) загальною площею  869,6 м².

До об'єктів підведені всі необхідні комунікації: електропостачання, вода, каналізація, теплові мережі.

"З точки зору приватизації це "win-win" історія для всіх: Міністерство юстиції отримає кошти для будівництва нової та реконструкції старої інфраструктури, місто - реновацію території, інвестиції та нові робочі місця, а держава - надходження до бюджету", – додав Тарас Єлейко.

Відомо, що окреме майно "Львівської виправної колонії (№48)" буде виставлено на прозорий аукціон двома лотами. Стартова ціна відповідно становить 132 674 304 грн та 3 386 294 грн. Прийом заявок на участь в аукціоні триватиме до 2 червня.

Приватизація Львівської виправної колонії №48 відбувається в рамках спільного проєкту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України, який передбачає виставлення на прозорі аукціони майна 35-ти виправних закладів, що не працюють.

Детальніше про приватизацію окремого майна "Львівської виправної колонії (№48)":

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ