Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Дві нові ікони вперше представили в експозиції Волинського музею ікони

Ікони Богородиці Римської та Старозавітної Трійці можна буде побачити у Волинському музеї ікони після зняття карантинних обмежень, - розповіла Суспільному директорка музею Тетяна Єлісєєва.

Реставрацією цих двох ікон займалися декілька років майстри з різних міст України, повідомляє "Суспільне". 

Художниця-реставраторка Лариса Обухович одна із тих реставраторів, яка працювала над оновленням ікони – Старозавітня Трійця. Ікона не мала експозиційного вигляду і тому її не виставляли. Вона по середині мала тріщини і деструктивні зміни треба було укріплювати, - розповіла художниця-реставраторка. "Зробили реконструкцію ликів, які були майже витерті. Під мікроскопом вдалося зібрати ті риси обличчя, відтворили їх", - каже Лариса Обухович. За час роботи музею художниці-реставраторці вдалося відреставрувати 252 ікони великих розмірів.

Друга ікона, яка представлена в новій експозиції - Богородиця Римська. Ця ікона датована 17 століттям. "Над головою Богоматері і Ісуса Христа можна бачити сліди від цвяхів, тут знаходилися корони, якими вона була коронована. Традиція коронувати ікони пішла з католицької церкви", - розповідає Тетяна Єлісеєєва.

Зараз в експозиції музею 111 ікон, каже завідувачка музею Тетяна Єлісєєва. 2304 - зберігаються у фондах. Після зняття карантинних обмежень ікони можна буде оглянути у виставковій залі Волинського музею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ