Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Дві третини українців не хочуть назад до СРСР
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Дві третини українців не хочуть назад до СРСР

Майже дві третини (65%) опитаних соціологічною службою Центру Разумкова українців, відповідаючи на запитання "Чи прагнете Ви відновлення Радянського Союзу?", зазначили, що вони не прагнуть відновлення СРСР.

13% опитаних відповіли, що прагнуть. 22% респондентів відповіли "так, але я розумію, що за сучасних умов це нереально".

Ті, хто не прагне відновлення Радянського Союзу, становлять більшість опитаних у всіх регіонах (від 51% у Східному регіоні до 87% – у Західному).

Якщо серед етнічних українців відповіли, що не прагнуть відновлення Радянського Союзу, 69%, то серед етнічних росіян – лише 39%. Якщо серед респондентів віком до 29 років не прагнуть відновлення Радянського Союзу 83%, то серед тих, кому 60 років і більше – лише 44%.

Чим вищий є освітній рівень респондентів, тим частіше вони відповідають, що не прагнуть відновлення Радянського Союзу – від 55% серед тих, хто має незакінчену середню освіту, до 71% серед тих, хто має вищу освіту.

Ті, хто прагне відновлення Радянського Союзу, найчастіше обгрунтовують це тим, що за часів СРСР були впевнені у завтрашньому дні (70%), мали високий рівень соціальних гарантій (64%) та безоплатну вищу освіту (58%), не було безробіття (55%), матеріальний рівень життя відчувався достатнім (53%), люди відчували гордість за велику державу (50%), людей тішила стабільність і відсутність збройних конфліктів (46%).

{{2,3}}

Дослідження проведене в листопаді в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2015 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Український інститут національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ