Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Динамо" - переможець Кубку України

Підопічні Олексія Михайличенка здобули перемогу в серії пенальті.

Здобувши перемогу у фіналі Кубку України над полтавською "Ворсклою", "Динамо" зрівнялося за кількістю трофеїв за часів Незалежності з "Шахтарем". У обох грандів їх тепер по тридцять п'ять.

Та складалося для динамівців все не так просто. На початку зустрічі ворскляни шокували фаворита зустрічі: розіграний кутовий, невдала гра у власному штрафному майданчику від Сидорчука та гол полтавчанина Степанюка. Початок гри точно був за номінальними гостями. Друга половина тайму пройшла за більш-менш рівної гри, але за моментами перевага була вже у "Динамо". Це практично одразу вилилося у гол Вербіча.

Другий тайм відбувався вже за більш значної переваги столичної команди і здавалося, що зараз буде гол. Він справді був, але арбітр матчу Катерина Монзуль скасувала його через офсайд. У екстратаймах "Ворскла" вже більше грала на оборону: тут вам і вихід опорника Луізао замість Кулача, і захисника Баєнка замість автора голу Степанюка. Остання заміна, до слова, не дала вийти на серію пенальті молодому голкіперу Павлу Ісенку.

Серія пенальті вийшла надемоційною. Багато ударів були недосяжними для голкіперів. До сейвів Бущана і Різника разунок у серії був 7:7. Дев'ятим у полтавчан пішов бити Баєнко і промахнувся: м'яч після його удару пролетів над перекладиною, а Шабанов пробив вдало. Сто двадцять хвилин та вісімнадцять ударів у серії пенальті. Можливо, не найбільш видовищний фінал з точки зору якості футболу, але точно один з найбіьлш емоційних.

"Динамо" - "Ворскла" 1:1 (пен. 8:7)

Голи: Вербіч, 28 - Степанюк, 11.

Нагадаємо, як повідомляв "Гал-Інфо" раніше, стала відома дата проведення матчу Україна-Польща, перенесеного через пандемію Covid-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ