Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-керівники Центру управління промисловістю підозрюються у привласненні 7 млн грн

Як проінформували у прес-центрі Укрзалізниці, правоохоронні органи розслідують закупівлю за завищеними цінами обладнання філією ʺЦентр управління промисловістюʺ у підприємства, яке афілійоване з її екс-керівником.

Відповідні факти виявлені під час перевірки філії департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ ʺУкрзалізницяʺ.

Зокрема, перевіркою виявлено, що під час закупівлі пересувного дробарно-сортувального комплексу було безпідставно завищено його вартість більш ніж на 7 млн грн.  Крім того, обладнання вартістю майже 16 млн грн було поставлено на підприємство не відповідної якості: китайського виробництва, замість українського, як було заявлено в тендерній пропозиції.

Матеріали перевірки було передано до Державного бюро розслідувань, де відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживань службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою). Оперативне супроводження кримінального провадження здійснює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ