Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Екс-міністр оборони підтвердив участь Корбана у розробці плану операції в Іловайську

Колишній заступник керівника Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан брав участь у розробці плану операції в Іловайську наприкінці серпня 2014 року. Цю інформацію в ефірі Громадського підтвердив колишній міністр оборони України Валерій Гелетей, який обіймав посаду з липня по жовтень 2014 року.

«Наскільки вже зараз мені відомо – вона (нарада за участі Корбана – ред.) була. Корбан робив спроби якимось чином впливати на ті підрозділи, які він, скоріш за все, утримував, допомагав і міг якимось чином впливати на ці процеси. Я дізнався вже після тих подій, коли я вже не був міністром оборони. Коли я вже встав вдаватися в подробиці», – зазначив Гелетей.

Відповідно до звіту Тимчасової слідчої комісії з розслідування трагічних подій під Іловайськом, «5 серпня в Дніпропетровській обласній державній адміністрації відбулась зустріч генерала Хомчака Р.Б. з командирами добровольчих батальйонів «Донбас» (в/ч 3027 Національної гвардії) і добровольчими батальйонами особливого призначення Міністерства внутрішніх справ «Дніпро-1», «Азов» і «Шахтарськ», виділених штабом АТО для операції по зачистці Іловайська. На зустрічі, за участю заступника керівника Дніпропетровської ОДА Корбана Г.О., обговорювався план операції».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ