Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам’ять Героїв на території 80-ої бригади

Сьогодні, 29 серпня, у Львові відзначають День вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.
Героям Слава: у львівському сквері "На валах" відкрити фотовиставку. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

З цієї нагоди перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко долучився до вшанування загиблих воїнів-десантників на території 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Заходи розпочалися з виконання Гімну України, покладання квітів до пам’ятного знаку полеглим воїнам-десантникам та панахиди. Хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто не повернувся з війни додому. Також усі присутні віддали шану воїнам та оглянули стіну пам`яті.

«Сьогоднішній день є водночас Днем пам`яті, а з іншого боку - є днем героїзму. Ми нещодавно лише відзначали 30-річчя незалежності нашої держави. Усвідомлення незалежності починається з розуміння її ціни. Ціна незалежності є такою, про яку ми сьогодні говоримо – це кожен герой, який віддав своє життя, це кожна родина, яка тепер буде жити з тим, але це та незалежність, яка карбується. Сьогодні низький уклін всім родинам героїв, бо сьогодні ми починаємо розуміти справжню ціну незалежності. Вона є дуже важкою, але героїчною. Всю історію України завжди намагались переписати і переписували у тих моментах, аби не дати майбутнім поколінням прикладів героїзму. Ці приклади карбувались раніше і вони карбуються зараз. Дякую кожному Герою, кожній родині, кожному військовослужбовцю. Вічна пам'ять! Слава Україні!», - сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Також сьогодні о 13.00 год. заплановані поминальні заходи на Личаківському кладовищі – на полях почесних поховань № 67 та № 76.

Окрім того, о 15.00 год. відбудеться молебень та віче на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку (просп. Свободи). Під час заходу буде презентовано документальну фотовиставку, приурочену героїчному виходу українських військових «зеленим коридором» поблизу Іловайська у серпні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ