Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Експонати Львівського історичного музею презентують на виставці у Вільнюсі

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» передав експонати для виставки «Від вікінгів до Київської Русі», яку презентують у Литовському національному музеї у Вільнюсі. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

На відкриті будуть представлені пам'ятки з Латвії, Литви, Естонії, Норвегії, Швеції, Польщі, а також понад 300 експонатів з України. Це золоті та срібні ювелірні вироби, предмети релігійного призначення тощо.

«Україна – Литва, Львів – Вільнюс. Кожна з цих країн, кожне з цих міст мають унікальну історію та культурну спадщину, а також численні спільні риси, які об'єднують ці нації. Мета виставки – розкрити формування спільних традицій та звичаїв, які вибудовувались цими країнами протягом століть», – зазначили в музеї.

Нагадаємо, 29 травня, у Військовому музеї імені Вітаутаса Великого в м. Каунас (Литва) відкрили виставку Львівського історичного музею «Сарматські воїни», а також презентували каталог «За волю України».

Участь в урочистих заходах з нагоди відкриття взяли в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, директор музею Роман Чмелик, начальник Львівського ліцею імені Героїв Крут Юрій Гусар, Міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас, заступник Міністра національної оборони Литви Жальвінас Томкус, директорка Військового музею ім. Вітаутаса Великого Ріта Малігаускене, волонтери, дипломати, діаспора та інші почесні гості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ