Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Еліна Світоліна підтримує майбутніх олімпійських чемпіонів

Перша ракетка України Еліна Світоліна продовжує підтримувати талановитих дітей. Вона зібрала команду з найкращих українських тренерів і майстрів спорту міжнародного класу, а також запросила відомого словацького тренера Владіміра Платеніка для роботи в навчально-тренувальному таборі для юних тенісистів ES Tennis Camp.

Спортивні досягнення сприятливо впливають на імідж країни, тому дуже важливо підтримувати спорт, шукати молоді таланти і допомагати їм. Саме цим займається Благодійний Фонд Еліни Світоліної, який вже третій рік поспіль реалізовує свою програму в Україні.

Цьогоріч захід проходив на базі тенісного центру Elite Tennis Club у Чорноморську, де в дитинстві тренувалася і сама Еліна. Його учасники ― діти віком до 12 років, які перебувають у топрейтингу Федерації Тенісу України, а також перспективні гравці, яким фонд надав особливі запрошення «wild card».

Програма занять була досить багатою на різні активності й охоплювала ігрові, технічні й тактичні тренування з тенісу, загальну фізичну підготовку, відновлювальні тренування і заняття з психологом. За підсумками зборів двоє найсильніших спортсменів отримали головну нагороду фонду ― поїздку на тренувальні збори до тенісної академії French Touch Academy, що знаходиться на півдні Франції. Всі учасники отримали подарунки від партнерів Фонду Еліни Світоліної.

«Я вдячна всім, хто підтримує наш фонд і сприяє розвитку українського спорту. Імідж України на міжнародній спортивній арені в майбутньому залежить від того, як ми навчаємо і виховуємо юних спортсменів сьогодні. Щоб здобути олімпійську медаль у Токіо, я прийшла на корт, коли мені було 4 роки. І мій шлях був досить тернистим. Тоді не було доступної тенісної інфраструктури, необхідних знань і сприятливих умов. Але я дуже хочу, щоб у молодого покоління шлях спортсмена був зрозумілим і перспективним. І я радію, що наша команда за допомогою спеціальних програм надає українським дітям таку можливість», ― коментує засновниця фонду Еліна Світоліна.

«Для нас надзвичайно важливо розвивати теніс в Україні та підтримувати талановитих спортсменів. Наразі команда фонду працює над новими програмами і проєктами. Ми прагнемо об’єднати зусилля всіх стейкхолдерів ― фонду, держави, місцевої влади, спортивних організацій і партнерів, а також зірок світового спорту. Я впевнена, що наша спільна робота дасть помітні результати, і вже незабаром ми зможемо розповісти про них широкому загалу», ― говорить директор фонду Анна Поповченко.

Партнери Благодійного Фонду Еліни Світоліної ― Top Five Management, Elite Tennis Club, Федерація Тенісу України, EAFIT, Nike, Wilson, Моршинська, Великий Теніс України, Жан Niche Concept.

Інформація про фонд і його засновницю

Фонд Еліни Світоліної був заснований у 2019 році. Він займається всебічною підтримкою перспективних юних спортсменів. Того ж року відбувся перший навчально-тренувальний табір за підтримки Еліни Світоліної. Другий табір був організований у 2020 році, в межах якого заняття проходили в Одесі.

Еліна Світоліна — перша ракетка України, яка встановила велику кількість національних рекордів. Виборола перемогу в 16 одиночних турнірах WTA (Women’s Tennis Association), зокрема WTA Finals 2018. На Олімпійських іграх Токіо-2020 здобула першу олімпійську медаль в історії українського тенісу.

Еліна є третьою ракеткою світу в професійному світовому рейтингу WTA (2019, 2018, 2017), півфіналісткою турнірів Великого шолома (Wimbledon 2019 і US Open 2019), фіналісткою WTA Finals 2019.

Підтвердила звання найсильнішої тенісистки України та однієї з найвидатніших спортсменок світу в цьому виді спорту.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ