Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Енциклопедичне видавництво" отримало грант від Українського культурного фонду

Як повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо, "Енциклопедичне видавництво" отримало грант від Українського культурного фонду.

Державна наукова установа ʺЕнциклопедичне видавництвоʺ за результатами конкурсного відбору проектів Українського культурного фонду в рамках програми ʺСтворюємо інноваційний культурний продуктʺ (сектор культури і мистецтв – культурна спадщина) отримала підтримку на оцифрування редакційного архіву ʺІсторії українського мистецтваʺ за редакції Миколи Бажана (1966-1970).

ʺАктуальність проекту зумовлено тим, що він дозволить уперше в історії створення цифрових архівів в Україні викласти у вільний доступ повний комплекс редакційних матеріалів, пов’язаних із історією масштабного наукового видавничого проекту, - зазначає директор ДНУ ʺЕнциклопедичне видавництвоʺ, доктор історичних наук Алла Киридон. - Оцифрування архіву дозволить не лише зробити його доступним широким масам дослідників, а й забезпечити подальшу консервацію документів, оскільки ознайомитися з їхнім змістом можна буде без безпосереднього контакту з матеріаламиʺ.

Доступ до цих документів буде корисним для фахівців низки галузей — мистецтвознавства, історії науки, історії цензури, історії видавничої справи, а також дослідників біографій авторів і редакторів ʺІсторії українського мистецтваʺ — Миколи Бажана, Федора Шевченка, Василя Касіяна, Івана Врони та ін. Ці матеріали дотепер були недоступними. Дослідники могли ознайомитися лише з нечисленними редакційними матеріалами, що збереглися в особових фондах авторів і редакторів видання у Центральному державному архіві літератури і мистецтва України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ